Fánkok minden mennyiségben

2014. február 1-jén került sor a második Hagyományőrző Délutánra, aminek témája a tél és a vele kapcsolatos hagyományok voltak. Nagy örömünkre még több érdeklődő látogatott el a kultúrházba, mint az első alkalommal. Az adventi időszak után a farsangi a következő, és ehhez kapcsolódóan készültünk feladatokkal a gyerekeknek.



Sorra vettük az ünnepeket és a hozzájuk kapcsolódó szokásokat, kihegyezve ezt a gyerekek kérdéseire. Nagy örömmel fedezték fel a kicsik az apró részleteket, legfőképp a farsangi öltözködés különlegessége és a fánkok sokszínűsége keltette fel az érdeklődésüket. A kis mesedélután után egy totót töltöttek ki, amivel egy versenyt is hirdettünk: a kapott pontokat tovább lehet vinni és a következő alkalmakkor ezek összeadódnak és a kitartó és ügyeskedő résztvevőket jutalom illeti majd.


Az alkotás ezen a délutánon sem hiányozhatott. Amíg mi a meleg teát készítettük, ők sorra gyártották a szebbnél szebb maszkokat, a kisebbek pedig a só-liszt figurákat. Mivel a nagy munkában hamar el lehet fáradni, nagy örömet okozott, amikor megpillantották a Stock család által készített fánkokat, amiket nyomban be is faltak. Amire mindenki elkészült, már nem volt résztvevő, aki ne ragyogott volna a sok felhasznált csillámportól. A nagy érdeklődésre való tekintettel ígéretet tettünk rá, hogy amint csendesebb időszak következik a táncosok életében, ismét jelentkezünk egy ehhez hasonló délutánnal.



A délutánunkról készült beszámoló bekerült a Neue Zeitung német nemzetiségi hetilapba is.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések